kompisarnasblogg

Friday, November 03, 2006

Bolivia!

Efter en ovanligt smartfri (forrutom att Sara blev noga utvald att svara pa ett OANDLIGT langt frageformular om Peru, dar hon bla var tvungen att redovisa exakt hur mycket pengar hon spendarat pa vad - t.e.x. vatten...) passering over gransen till Bolivia kom vi snart till den charmiga byn Copacabana. Vi tillbringade tre skona dagar dar som blev mycket lugnare an vad vi forst tankt. Ryktet hade gatt att Copacabana var fullt av fest sa vi tankte att vi skulle bryta var ga-och-lagga-oss-tidigt-for-att-ga-upp-tidigt-och-se-saker-rese-trend och antligen fa svanga vara lurviga! Men stampeln som fest by var nog lite forlegad, det enda stallet som var oppet stangde kl 24:00. En kvall fojlde vi i alla fall med ner pa stranden for lite beachparty nar stallet stangde med en flaska starkt i handen (aven for varmens skull for det var svinlkallt) for att lara oss argentisnka folkdanser. Mycket kul! Vi kande oss som tanaringar pa nytt ;)

Sen bar det av till huvudstaden La Paz och det borjade inte sa bra for Sandra blev ranad forsta kvallen. Som tur var vad det fick de bara tag i planboken som det endast fanns pengar i och myggstiftet (mycket vardefullt for oss, men vi tror de trodde det var en mobil da stiftet liksom var format sa...). De skar upp hennes vaska underifran utan att vi markte det. Dagen darpa var vi nog lite nedstamda till att borja med men det andrades ganska snabbt och vi bestamde oss for att ta oss till haxornas marknad. Och ni kan ju tanka er vad som fanns dar, bast att ni ar snalla emot oss nar vi kommer hem - annars vet man aldrig vad som kan handa, haha!

Vi bestamde oss i alla fall att inte stanna langre i storstan utan bokade bussbiljetter ner till Uyuni, en oken bestaende av salt. Vi har nog haft lite otur med alla vara bussturer i Bolivia, men den har tog priset. Forst var det kaos pa terminalen och det gick rykten om strejk vilket gjorde att ingen buss skulle ga, och Sanna fick slass med nabbar och klor for att vi inte skulle bli av med vara biljetter. Men var chaffor sa att han kunde en annan vag och att bussen skulle aka, sa vi tog oss snallt in i bussen och vantatde. Och han hade ratt, men vagen han tog var den skumpigaste man kan tanka sig - vi hade mer tid i luften an pa satet.... Val framme ca 12 timmar senare var vi nagor morbultatde men "ready to get salted". Vi hyrde en jeep med guide som tog oss in i den vita, gnistrande oknen. Vi hade en riktigt skon dag dar och sov i ett litet hus gjort av salt pa natten. Det finns mycket att beratta om denna tur, men lite maste vi spara tills vi kommer hem ;)

Nasta etapp var att ta oss pa ett sa smidigt satt som mojligt till Santa Cruz dar flyget till Argentina gick ifran. Sjalvklart med en buss som gick sonder. Vi stannade i silvergruvestaden Potosi och bestamde oss for att stanna dar over natten. Istallet blev det tva natter da vi inte orkade ga upp i tid for att checka ut :) Men staden var fin sa vi hade en bra dag dar, trots att det mesta var stangt for att det var sondag.

Sen tog vi oss till Sucre som fran borjan var Bolivias huvudstad. Vi blev nog lite foralskade i den staden alla tre! Tyvarr hade vi bara en natt kvar att tillbringa dar innan vi - med buss - var tvugna att ta oss upp till Santa Cruz. Den staden har vi hort att det inte var sa jatte mycket att se och att den dessutom at valdigt farlig, sa vi tog oss direkt till flygplatsen.

Bilder fran Peru och Bolivia kommer snart om det ar nagon som ar intresserad- vi har haft lite problem att hitta datorer dar usb uttaget fungerar...

Massor av kramar / Sara och Sanna

3 Comments:

  • At 7:15 AM, Blogger It´s all about me said…

    bussresor i Bolivia är alltid en klass för sig "toaletter" bestående av en hink som man inte ens får använda, resor som ska ta 8h tar typ 13h utan stopp med diverse razzior och läckande tak... men all in all är Bolivia ett underbart land. Man kan itne förvänta sig så mycket när det är så otroligt fattigt. Roligt att ni hann se så mycket och jag väntar med spänning på fotona..och att läsa om Argentina sen, längtar som fan tills jag ska dit i 2 månader!!

     
  • At 8:19 AM, Blogger kompisarna said…

    Hej Sara och Sanna!

    jisses och vi som hade problem med bussar EN kväll här i stockholm i veckan pga av snö och blixthalka, och ni har otur hela tiden med era bussresor!!! ;)
    vilka perspektiv man får.

    jag var hos jessies grav igår och sände en tanke från er båda(Sara och Sanna) och ett ljus tände jag från oss.
    Vi har ju allhelgona nu i helgen.

    Nu får ni komma hem så man får se er och höra alla dessa historier. Är så nyfiken!!!

    håller tummarna för er och er vän att ni mår bra!

    Puss och en hel del mys kramar från Sara Json!!

     
  • At 3:07 AM, Blogger kompisarna said…

    Hallå sötnosar!!! Va spännande att få läsa om era äventyr! Helt fantastiskt!!! Längtar efter er massor o börjar tycka att det är dags för er att komma hem snart ;) Här hemma i Örebro har vintern inte hittat ännu, men Stockholm och uppåt har haft massa snö och halka! Annars jobbar jag mest, vilket slit! Studentlivet är ju glassigt som sjutton! Var till Rom i fem dagar, bjöd mamma o pappa då pappa fyllde 75. Hade 25-30 grader varmt och njöööt i fulla drag! Mera sånt säger jag bara! Annars är allt bara bra här hemma! Ta hand om er och varandra o se till att komma hem snart! Många kramar / Mia

     

Post a Comment

<< Home