kompisarnasblogg

Wednesday, October 11, 2006

Det har redan gatt nagra dagar sedan vi lamnade Mexico och barnhemmet. Sista dagarna med barnen var intensiva och kanslosamma. Kanns konstigt att lamna dessa fina sma individer i sin situation medan vi kan aka vidare och besoka nya varldar.

Kvallen innan vi akte ordnade vi en riktigt lyckad avskedsfest, till vilken vi stekte svenska pannkakor till 40 pers *pust*. Efter pankakskalaset hade de aldre barnen dansshow med de danser de lart sig av oss, sen foljde ett spontant breakdancebattle och disco i matsalen. Sa mycket harlig energi!

ETT STORT TACK OCH MANGA KRAMAR FRAN BARNEN TILL:
Erik
Krille och Henrik
Marejke och Benny
Linda och kompis
Hanna
Mickis
James
Bosse och Pia
Sofia
Joel
Lena och Ingemar
Ola och Margarita
Micaela
Ulrika, Andreas och deras kompis som jobbar pa akuten pa sos - forlat att vi inte minns ditt namn...
Malin och Peter
Daniel
(hoppas vi inte glomt nagon nu, da far ni paminna oss...)

...som alla bidragit till var insamling till barnhemmet. Vi lyckades tillsammans skrapa ihop 7230 riksdaler - bra va?!

For dessa pengar har vi investerat i saker barnhemmet verkligen behover, detta i samrad med det australiensiska paret som driver barnhemmet. Den forsta saken pengarna gick till var overvakningskameror som sattes upp i huset. Nagot som var valdigt akut och tyvarr nodvandigt da det framkommit under tiden vi var dar att det har forekommit sexuella overgrepp pa de yngre pojkarna. Fruktansvart!!! Som situationen sag ut var ¨mamman¨i huset nara att ga in i vaggen da hon gick ronder i husets alla vrar dynet runt for att trygga barnens sakerhet. Pojken som begatt dessa overgrepp kunde inte bara slangas ut pa gatan, da han inte har nagonstans att ta vagen och dessutom sjalv varit utsatt for fruktansvarda saker. Forhoppningsvis gor kamerorna att barnen kan kanna sig tryggare utan att detta inkraktar allt for mycket pa deras integritet.

Nagot som var lite ¨roligare¨, men ocksa nodvandigt, att kopa var forvaringsboxar samt tvattkorgar till alla barnen. Som situationen var hade barnen inget eget stalle att samla sina klader och smasaker pa utan mycket lag i hogar, blev forstort och slarvades bort. Vi kande att barnen behovde fa nagot som ar deras eget och som ger lite ording och struktur i deras liv. I de sma boxarna fick barnen aven varsin kam och tandborste.

En liten del av pengarna gick till en operation. En av flickorna hade en stor bold ovanfor ogonbrynet som hon lange matt valdigt daligt over.

Barnen har sedan tidigare fatt varsitt fotoalbum donerat men har inga foton. Darfor gick de sista pengarna framkallning av tre foton var till alla barnen. Detta for att barnen onskade sig foton valdigt mycket men ocksa for att de ska kunna dokumentera sin egen historia.

Hoppas ni kanner er nojda med vad pengarna gatt till! Barnhemmet och barnen ar som sagt mycket glada och tacksamma. (Klagomal skickas med flaskpost till okand adress i Costa Rica :)

Kramar fran Sara och Sanna

ps. Anna - jag har tappat din e-mail, skulle bli mycket glad over lite Bolivia tips... Skriv garna till mig sara.lundberg@telia.com

0 Comments:

Post a Comment

<< Home