kompisarnasblogg

Tuesday, October 03, 2006

Hej fran nattsuddarna!

Vi har nu lagt upp dom sista cuba bilderna fran sannas kamera efter hart slit och sena natter..gar otroligt langsamt med att ladda upp bilderna, men nu sa!

Livet har ar annorlunda men spannande. Vi har bidragit med en hel del aktiviteter sa som jympapass, salsalektioner samt pussel och lekar, finns alltid nagon att underhalla och stimulera har. Barnen ar valdigt sota men, nar eftermiddags-huvudvarken satter in, ganska kravande...visst vill vi fortfarande ha barn i framtiden, men kanske inte 33 stycken :) Da alla barn bar med sig sin historia och sina trauman i ryggsacken, finns det ett stort behov av karlek, uppmarksamhet och stimulans och vi gor vart basta for att finnas till hands den korta tid vi ar har. Det kommer nog bli valdigt svart att lamna alla dessa individer pa sondag.

Trots bristfallig hygien ar vi mer eller mindre friska....ja till o med sara! Vi bor i en liten casita med ett antal husdjur sa som; den storsta rattan vi sett- nu portad fran bakgarden med en sten over avloppshalet (ar dock lite radda att den ska dyka upp i andan pa oss i toalettstolen pa bakgarden istallet) , kackelackor, en tusenfoting, tva odlor och massor med mosqitos och myror samt en australiensisk kille (som oxa jobbar som voluntar har)- sa man behover inte direkt kanna sig ensam... Toaletten spolas for ovrigt med vatten som hamtas i hink och dusch avnjutes under hink med regnvatten. Att tvatta handerna i varmt vatten blir svart da det inte finns ngt rinnande vatten vare sig i vart casita eller pa barnhemmet (forbrukar mycket av den inkopta handdesinfektionen som stinker tequila).

Barnen har en fantastisk mojlighet att fa lara sig surfa da vardparet ar fran Australien(= surffreeks) och voluntarer bidrar med sin kunskap och brador, som barnen far restaurera. Varje sondag aker alla barnen till ett strandhus som dom far lana, dar det aven finns en pool dar dom yngre barnen lar sig simma. Hade en harlig dag dar i sondags, med trotta ogon och latt rodbrand hy som foljd. Pa fredag har vi lite avskedsfest med barnens salsashow och svenska pankakor :)

Har haft en ledig dag da vi tog en liten nostalgi tur genom stan och besokte sannas gamla jobb.

Om ni kanner att ni nagon gang vill jobba voluntart och gora en liten insatts sa kan vi verkligen tipsa er om detta barnhem!

Puss och godnatt!/ Sx2

0 Comments:

Post a Comment

<< Home