kompisarnasblogg

Saturday, September 23, 2006

Hej alla underbara!
Var kuba vistelse borjar ga mot sitt slut o vi har nog hunnit bli lite foralskade i detta land! Sen senast har vi spenderat storsta delen av var tid i den fantastiska staden Trinidad, det finns mycket gott att saga om denna stad bland annat om regnskogen och bergen runt staden som ar vart nyfunna paradis, den vita stranden, manniskorna, de pitoreska husen pa kullerstensgatorna och sist men inte minst SALSAN sa klart! Forsta lilla aventyret gjordes till hast (med omma och kannbara konsekvenser..), rakt genom djungeln till ett vattenfall a la filmen Coctail dar det starx intill svarmade av fjarillar och innanfor i grottan av fladdermoss. Var kunniga guide larde oss allt vi behovde veta for att kunna overleva i djungeln samt en hel del om exotisk fagelskadning. Det var bara vi och en engelsman pa turen som vi sedan umgicks med en del under resten av vistelsen. Vi skulle definitivt kunna tanka oss att skaffa en liten hydda vid vattenfallet, som rekreation vid alderns host...vilken energi! Vi berattar om fler av vara djungelaventyr nar vi kommer hem..

Musiken i detta land ar som en nationalsport, den genomsyrar allt i den kubanska vardagen. Mitt i en trappa i Trinidad ligger "Casa de musica" dar man dansar salsa och dricker mojito till klockan 6 pa morgonen 7 dagar i veckan till nagot som omtalas att vara varldens basta salsaband, och dom spelar live! Var cubanska salsa stil har definitivt forbattrats och pa stan gar det rykten om las chicas suecas som...hor och hapna...kan dansa salsa.

Vi har bott hemma hos olika familjer vilket bade varit billigt och spannande samt med hog kvalitet pa maten. Vi har aven traffat mycket spannande och hjalpsamma manniskor sa val lokala som pa resande fot. Nu ar vi tillbaka i Havanna (pa vagen stannade vi i Santa Clara och halsade pa Che Guevaras gravplats) och imorgon bar det av till Mexiko och barnhemmet. Nu gor vi ett nytt forsok att fa in bilder, forra gangen var internet alltfor knasigt...hoppas det lyckas battre den har gangen.
Kramkalas!!! Sanna och Sara

1 Comments:

  • At 5:55 PM, Blogger It´s all about me said…

    Det finns inget som går upp mot Karibien...Man blir aldrig densamma:) Underbart att läsa bloggen. SKulle bara kolla in lite snabbt, har precis haft fest hos mig och ska sova. Var blir nästa resmål? När åker ni till Bolivia o Peru? Måste snart göra inlägget om Bolivia!! PUSS!

     

Post a Comment

<< Home